Головна

Порядні люди (17 березня)

Короля Прусії Фрідріха ІІ (1712-1786) ще за життя прозивали «великим», оскільки він насправді був видатним державним діячем, крім того його любив народ. який чи не найбільше цінував справедливість короля. У пізні роки його життя, люди ласкаво називали короля «старий Фриц».

Він часто ходив у народ, щоб краще пізнати його потреби і клопоти і кожен міг не церемонячись звернутися зі своїм проханням особисто до короля.

Якось старий король відвідав в’язницю. він довго розмовляв з ув’язненими перед усім питаючи про вчинений злочин і ухвалений вирок. Особисто бесідуючи з кожним ув’язненим. Король на превеликий подив дізнався, що всі мешканці в’язниці сидять там безвинно.

На одного звели наклеп, інший вважав, що потрапив туди через помилку, ще інший пояснював свою присутність несправедливістю судді.

Король терпляче вислухав усіх. Врешті решт черга дійшла до чоловіка, що сидів глибоко похнюпившись. На питання, що його так пригнічує той відповів:

-          Ваша величносте. я шахрай. Почалося все з того, що я почав прогулювати заняття у школі. Пізніше почав ухилятися від повсякденної роботи, моїх старих батьків це вельми смутило. Та я був лайдаком, через лінь я скоро вліз у борги, потім почав красти. Тепер усе моє життя зруйноване. Ах, як хотів би я все це виправити.

Опісля старий король звелів начальнику в’язниці:

-          Цей чоловік єдиний негідник серед усіх цих порядних людей, виженіть його геть, щоб він не псував інших.

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/