Головна

Глава УГКЦ очолив молитву за Україну на гробі святого Петра

Сьогодні вранці Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, очолив Божественну Літургію на гробі апостола Петра у Ватикані (каплиця Папи Климента VIII). Разом із Предстоятелем УГКЦ за суверенну Україну молилися посли України та Польщі при Апостольській Столиці – Тетяна Іжевська та Пйотр Новіна-Конопка.

«Стоячи біля гробу святого апостола Петра, ми відчуваємо, що головним господарем історії є Господь Бог, а не президенти, політики, дипломати чи навіть  сила зброї.

Майбутнє усіх народів у своїх руках тримає саме Бог. Поруч із Ним стоїть Верховний апостол Петро, у якого сьогодні ми просимо особливого заступництва за Україну», - сказав у своїй проповіді Блаженніший Святослав.

Він пригадав, що у суботу УГКЦ молиться за невинно вбитих на Майдані: «На жаль, із кожним днем їхня кількість збільшується. Ми просимо Господа Бога, щоб упокоїв їхні душі та щоб кількість убитих не зростала».

Після Літургії присутні зійшли до гробу апостола Петра та, узявшись за руки на знак єдності України, помолилися за мир в Україні.

Додамо, що Глава УГКЦ цими днями перебуває з офіційним візитом у Ватикані, щоб зустрітися з Папою Франциском. Приватна аудієнція відбудеться 17 березня.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/