Головна

Увіковічнення Кобзаря на Аскольдовій

«Борітеся — поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Дев’ятого березня цього року вся Україна та українство світу святкує 200 – ліття з дня народження Тараса Шевченка. В ці трагічні та водночас багатообіцяючі дні, дні боротьби, і дні суспільних змін в нашій країні Тараса Шевченко постає перед нами, як геній – пророк.

Читаючи рядки його поезій, ми розуміємо, що він писав саме про цей трагічний час боротьби, боротьби, і водночас відродження нашої української нації.

Греко-католицька церква святого Миколая, що на Аскольдовій могилі, завжди активно долучається до святкувань значимих для нашої держави великих подій.

У цей день Святу Літургію очолив єпископ УГКЦ Йосиф Мілян, йому співслужив і парох нашої церкви отець Ігор Онишкевич. По закінченні Літургії було освячено меморіал – пам’ятник Тарасу Шевченку, на тому місці, де великий поет і художник малював Аскольдову могилу.  Слід зауважити, ініціювало цей пам’ятний знак духовенство храму святого Миколая, зокрема парох громади отець Ігор Онишкевич, який закликав вірних взяти активну участь у цьому проекті.

Опісля відбувся виступ мистецького хору «Аскольд», який виконував пісні на вірші великого Тараса. Крім того, активні парафіяни декламувати поетичні твори Тараса Григоровича.

Після мистецької програми для усіх парафіян була організована трапеза, на якій вірні мали змогу попити чай та гарно поспілкуватись.

О шостій годині вечора було відслужено панахиду за Тарасом Шевченком та бійцям Небесної сотні, які полягли за оновлену Україну. А далі було організовано мистецький вечір на честь великого поета. Перед парафіянами виступив колектив «Аніма» та молодіжний мистецький гурт «Відродження», який втілив у театралізованому варіанті поему Тараса «Сотник».

Атмосфера була захоплюючою, крім того до нас завітав мистецький колектив з Ворзеля, який очолює наша колишня активна парафіянка  пані Тетяна.

Свято завершувалось нічними чуваннями з нагоди святкування 200 – ліття з дня народження Тараса Шевченка.

Особлива вдячність Господові, який дарував нам цей день 9 березня сонячним та теплим, що є великою рідкістю для початку весни.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.732999830065967.1073741875.198406070192015&type=3&uploaded=15

Олег Качур, «Оратна»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/