Головна

Дівчина, що подарувала квітку (26 лютого)

Одного разу юнак зустрів у місті чудову дівчину, що продавала квіти і відразу ж закохався в неї. Він усміхнувся до неї і вона також відповіла йому усмішкою. а опісля пішла подарувавши квітку. Дізнавшись її ім’я юнак послав їй записку сподіваючись на зустріч.

Минали дні. а відповіді не надходило, всі його думки були звернені до коханої, щохвилини перед його очима повстав її образ.

Юнак був настільки схвильований, що цілковито втратив спокій і більше не міг молитися. Опісля його охопив страх і тривога: а якщо вона вважає мене негідним навіть відповіді і тепер насміхається з моїх почуттів, думав юнак.

Минав час і його почала роздирати ненависть і гординя а якщо так, то я більше не буду давати волю своїм почуттям, бо з них глузують усі.

-          Ніхто не гідний моєї любові, - сказав юнак і кинув подаровану квітку у вогонь.

Після того юнак почав молитися, щоб позбутися любові. Але після триденної молитви не знайшов він такого бажаного спокою, а тільки почуття самотності і непотрібності. Я мушу піти до тієї дівчини і спитати, що маю чинити далі, вирішив юнак і пішов до її оселі.

На порозі його зустрів старий власник будинку.

-          Не підкажете, пане, де тепер дівчина, що мешкає тут? – спитав юнак.

-          Дівчина, що раніше жила тут, тиждень тому потрапила у в’язницю за борги і сьогодні вранці померла. – відповів старий.

Усвідомивши, що сталося, юнак впав на коліна і заплакав.

-          Який я був сліпий, якби пішов до неї відразу, то встиг би викупити її, але поглинутий своїми почуттями і хвилюваннями я зовсім забув про ту, кому належало моє серце.

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/