Головна

Майдан повинен стояти

Ініціатива «Першого грудня» заявила, що у час, коли вирішується спільна доля, ніхто не має стояти осторонь – треба діяти, а Майдан повинен стояти.

Таку заяву на прес-конференції зробили учасники ініціативної групи «Першого грудня» кардинал Любомир Гузар, почесний президент університету «Києво-Могилянська академія» В’ячеслав Брюховецький, академік, директор Інституту філософії НАН України Мирослав Попович і колишній політв'язень, письменник Євген Сверстюк.

Вони закликали українців зупинити «вибух пристрастей» та наголосили на тому, що головним знаменником наших дій є мирний протест і ненасильницька боротьба за свої права. «У мирних діях полягає найбільша сила Майдану, яка має виняткове значення не лише для нашого сьогодення, але й для майбутнього України та Європи загалом», - наголосили моральні авторитети.

Ініціатива «Першого грудня» закликала негайно скасувати «закони диктатури», і нагадала, що зберігають силу всі попередні вимоги: угода про асоціацію з Європейським Союзом повинна бути підписана, уряд, заплямований кров’ю, повинен бути зміщений. Суспільство вимагає покарання злочинців, які били і катували молодь й активістів та продовжують чинити провокації проти протестувальників».

«Ми категорично застерігаємо владу від застосування насильства і попереджаємо про недопущення будь-яких терористичних сценаріїв. Маючи всі необхідні засоби, влада несе цілковиту відповідальність за життя людей», — зазначили інтелектуали.

Учасники Ініціативи «Першого грудня» також закликали представників великого і середнього бізнесу обрати національні пріоритети: «Ваш успіх був неможливий без нашого народу. Відчуженість від України та ваше мовчання обернуться для вас втратою. Свобода і добробут народу означатимуть вашу захищеність, розвиток і процвітання».

В’ячеслав Брюховецький, Кардинал Гузар, Мирослав Попович та Євген Сверстюк наголосили: «Легко не буде — треба змінювати систему. Попереду немає золотих гір. Буде повсякденна праця і лише за нею — свобода, достаток та гідне життя для кожного».

«Жодної війни чи громадянського протистояння в Україні не буде, — зазначили інтелектуали. — якщо ми усвідомимо, що немає кому з ким боротися. З усуненням кримінальної логіки управління державою всі дилеми будуть природнім чином розв’язані».

Джерело: ZAXID.NET

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/