Головна

... під Аскольдовою

17 січня близько 13-ї години велика група православних із хрестами та образами зі сторони Києво-Печерської лаври попрямували у напрямку Аскольдової могили. Тут вони зробили обхід, а потім розпочали свою акцію, яка супроводжувалась агресивними викриками з вимогою віддати православним храм Святого Миколая.

Один із активістів - Дмитро Жуков із депутатського об’єднаня «За Каноніческую Церковь», під час зібрання наголошував, що храм – незаконно захоплений уніатами, так само, як незаконно споруджена польова каплиця на Майданні.

«Мені зателефонували із попередженням, що йдуть церковні пікетувальники на Аскольдову могилу. Коли я прибув на місце події, то почав пояснювати мітингувальникам чому ми молимося у цьому храмі. Та мені перешкоджали говорити. Потім люди пішли в сторону Майдану, злобно споглядаючи на мене», - розповів о. Ігор Онишкевич, адміністратор парафії Святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі у Києві.

За словами священиками, пізніше активіст Дмитро Жуков сказав, що він представляє також ще й один інформаційний ресурс, тому записав на камеру коментар о. Ігоря. «Цей чоловік казав, що УГКЦ підтримує «державний переворот»  і посміла поставити каплицю на Майдані. Він також наголосив, що не розуміє поняття «екуменічної каплиці».  А ще погрозив, що активісти будуть приходити із такими акціями, бо УГКЦ встановила незаконно каплицю на Майдані», - додав наостанок о. Ігор.

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/