Головна

Різдвяний вертеп на Аскольдовій Могилі

У неділю дванадцятого січня у церкві святого Миколая, що на Аскольдовій могилі, парафіяльна молодь та старшокласники після Богослужінь виступали перед вірянами з вертепом. У вертепі брало участь дванадцять людей. У цій різдвяній виставі ми заколядували багато різноманітних колядок, такі як: «Бог Предвічний», «Небо і земля», «Нова радість стала», «Ой дивна, дивна наша родина», «Будьте здорові», «Бог ся рождає». У вертепі, як і годиться, були представлені усі різдвяні персонажі: ангели, пастушки, царі, ірод, жид, смерть, чорт.

Як у кожній виставі, так і у нас, перемагає добро. Ірод – злий нелюд - скинутий зі свого трону смертю, а чорт забирає його в пекло. Дорога пастушкам - відкрита. Вони продовжують свій шлях – прославляння Бога.

Звичайно шлях до виступу був тривалим, але старшокласники здолали цей шлях і змогли принести парафіянам радість у цей Різдвяний час.

У цей же день молодь з Аскольдової Могили завітала з вертепом на вечірню Літургію у  Патріарший Собор Воскресіння Христового. У Соборі також нам була дана нагода виступити перед вірними УГКЦ.

Учасники вертепу дякують усім, хто брав участь в організації вертепу і становленні нашої молодіжної спільноти, а саме настоятелю громади - отцю Ігорю Онишкевичу, пані Руслані Дмитровській, яка зуміла організувати та здійснити режисерську постановку вертепу, пані Ірині Макар та  сестрі Філомені.

Підготував матеріал учасник вертепу Олег Качур, «Оранта»

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.704819062884044.1073741871.198406070192015&type=3&uploaded=7

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/