Головна

Або любов є безкорисливою і турботливою, або вона взагалі не є християнською

Характеристикою християнської любові завжди має бути конкретність, тобто, вона повинна проявлятись у ділах, а не лише словесно; ця любов окреслюється більшим бажанням давати, ніж отримувати. До роздумів над цією темою Вселенського Архиєрея спонукав біблійний уривок, прочитаний під час богослужіння цього дня, а саме – з Першого Послання Апостола Івана: «Коли ми любимо один одного, то Бог у нас перебуває, і Його любов у нас досконала» (1Ів.4,12).

Він зазначив, що досвід віри полягає саме у цьому подвійному «перебуванні»: нас у Бозі і Бога у нас. Християнське життя – це перебувати у Господі, у Його любові, а не в дусі світу, у поверховності, в ідолопоклонстві, у марноті. «Перебувати у Божій любові» не є, на думку Папи, екстазом серця, чи якимось приємним відчуттям.

Святіший Отець наголосив, що, або любов є безкорисливою і турботливою, яка закочує рукави і виходить на допомогу бідним та потребуючим, віддає перевагу тому, щоб давати, а не отримувати, або вона жодним чином не стосується християнської любові. «Любов, про яку говорить святий Іван не є любов’ю з телесеріалів… Християнська любов завжди має одну якість – конкретність. Християнська любов є конкретною. Сам Ісус, коли говорить про любов, говорить про конкретні речі: нагодувати голодних, відвідати недужих та багато інших речей», – мовив Святіший Отець, додавши, що без такої конкретної любові людина починає жити примарним християнством, адже тоді стає не зрозумілим, у чому полягає суть звіщення Ісуса Христа.

Посилаючись також на євангельське читання цього дня, Єпископ Риму вказав на те, що любов має за основу дві речі: по-перше, любити не словами, а вчинками, а по-друге, що у любові важливіше давати, ніж отримувати. Бо ж той хто любить, дає Богові та ближнім речі, життя, себе самого… Натомість, той хто не любить, хто є егоїстом, бажає лише отримувати, завжди шукає збагачення та вигоди.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va/news/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/