Головна

Спільна молитва за сиріт

У неділю, 10 листопада, у день молитви за сиріт у церкві св. Миколая Мир Лікійського на Аскольдовій Могилі відбувся молебень за участю зустріч Блаженнішого Любомира Гузара. Як зазвичай, на службу завітали також і діти-сироти, якими опікується громада церкви св. Миколая на Аскольдовій Могилі.

Звертаючись до парафіян церкви, Блаженніший Любомир Гузар наголосив, що молитва, яку в цей день відмовляють у всіх греко-католицьких церквах, особливо потрібна дітям, позбавленим батьківської любові. «Я прийшов, щоб бути з вами, щоб подякувати вам за те, що робите користь сиротам. Почув я, що є родини, які прийняли сиріт, які виховують їх, займаються ними на рівні із своїми власним и дітьми. Також чув я, що ціла парохія старається в якийсь спосіб допомогти для розв’язання тої нелегкої праці. Дорогі в Христі,

сердечне вам спасибі за ту вашу готовність допомогти, за вашу любов ближнього, до тих, що цієї любові особливо потребують», - наголосив Блаженніший.

Любомир Гузар у слові до мирян ще раз згадав історію про вхід Ісуса Христа  невеликого містечка Наїн, де зустрів по дорозі похоронний хід, і розмовляв з вдовою, яка  хоронила молодого сина-одинака, а потім воскресив юнака. Ця євангельська подія, на думку Блаженнішого, якраз підходить для розважання про нелегку участь сиріт, про те, як можна допомогти їм у цьому світі. «Нам варто подумати, у чому полягала трагедія над тим похоронним ходом. Правдоподібно, ця вдова мала якусь хатину, може, мала якийсь кусень поля, одним словом не була в такій крайній життєвій потребі. Однак вона гірко плакала, коли син помер, бо відчувала, що тепер чогось їй забракло. Бо не залишилось нікого, хто б її любив. Вам може здаватися це уже дивним, коли я скажу, що той син «осиротив» свою маму. Бо залишив її без когось, хто би її любив», - зауважив Блаженніший. Він також наголосив, що коли говоримо про батьків і дітей, часто маємо на думці лише любов батьків до дітей. І  забуваємо, що батьківське щастя полягає в тому, що діти люблять батьків – чи вони малі, чи підлітки,  дорослі, чи навіть з сивиною на скронях.

«Сьогодні я хотів би попросити усіх присутніх тут дітей любити ваших батьків. Вони за вас дбають, але ви також від себе любіть їх. Хочу особливо звернутись до тих дітей, які х різних причин залишились без батьківської любові. Тут, у цій громаді, є люди, які вас люблять, які за вас дбають, які хочуть добра. Я прошу вас, дорогі діточки, любіть цих людей, які вас люблять, які готові вам допомагати виростати добрими людьми», - звернувся Любомир Гузар до малих діточок у храмі. Він також благословив усіх парафіян на добрі справи: «Дорогі в Христі, старші і молодші, малі дітоньки! Хотів би я побажати многих Божих благодатей. Нехай благословить вас Господь - Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий! Амінь!».

Нагадаємо, впродовж багатьох років громада церкви св. Миколая на Аскольдовій Могилі опікується сиротами спільноти «Діти Божого милосердя». Дітлахи різного віку, напівсироти, з потребуючих і багатодітних родин, у батьків яких є труднощі і залежності, у суботу-неділю приходять до храму, разом обідають, навчаються малювати, вишивати, в'язати, співати і навіть творити з бісеру. Парафіяни-жертводавці допомагають організувати для таких дітей відпочинок влітку на морі, взимку – у Карпатах.

Леся Соловчук, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/