Головна

«Сьогодні питання християнської моралі стоїть у центрі суспільної дискусії»

Сьогодні питання християнської моралі стоїть у центрі суспільної дискусії. Таку думку висловив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав на презентації українського перекладу книги Серве Теодора Пінкерса «Джерела християнської моралі, її метод, зміст, історія» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія»

«Насамперед хочу привітати вас зі справді інтелектуальною подією, яку ми всі разом сьогодні переживаємо. Завдяки презентації книжки Серве Теодора Пінкерса, я думаю, українське суспільство матиме унікальну нагоду ще раз відкрити для себе християнську мораль як таку… Є кілька причин, чому я хотів бути тут разом із вами, щоб поділитися цією радістю. Сьогодні питання християнської моралі стоїть у центрі суспільної дискусії, зокрема, коли ми дискутуємо про так звані європейські цінності і коли наш народ справді усвідомлює себе народом європейським. І знову ж таки питання в центрі уваги стоїть питання про мораль»,  – зазначив  Блаженніший Святослав.

Зокрема, на думку Предстоятеля УГКЦ, сьогодні багато хто, захищаючи традиційні моральні цінності, насправді не розуміє, у чому вони полягають: «Слухаючи виступи наших філософів, науковців, навіть і суспільних діячів про традиційну мораль, я відчуваю, що вони не завжди розуміють, що говорять, в чому полягає ця традиційна, чи християнська, мораль, яку вони  намагаються захищати. Вважаю, що для всіх них ця книга, яка робить доступними джерела християнської моралі, сьогодні є надзвичайно важливою», – розповів він.

Крім того, Глава УГКЦ наголосив на тому, що книгу Пінкерса можна використовувати як методичний посібник. «Друга причина моєї радості полягає в тому, що сьогодні і богослови, і філософи отримують в руки не тільки підручник, а й методичний посібник. Ви знаєте, як важливо для кожного науковця знати метод свого наукового дослідження», – наголосив очільник греко-католиків.

Він також розповів, що книжка є плодом величезної дискусії, яка відбулася в європейській католицькій науці після ІІ Ватиканського собору, в документах якого говориться, що джерелом морального боговлов’я має бути Святе Письмо. Крім того, у ній подано аналіз богослов’я св. апостола Павла та Нагірної проповіді. Також у книжці вміщена методологія вивчення богословської спадщини Томи Аквінського.

Блаженніший Святослав також розказав, що свого часу перекладав певні уривки цієї книги.

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/