Головна

Трансплантація серця

«Більше всього, що стережеться, серце своє стережи» Хвороби серця були і залишаються, найбільш поширеними у світі. У 2009 р. Україна втратила більш ніж 460 тисяч людських життів внаслідок смертності від серцево-судинних захворювань. Майже кожна друга людина в Україні знайома з болем у серці.  «Хворобам немає числа» - писав Пліній молодший. Проте, багато страшнішим недугом людини є гріх.

Огидна хвороба, що краде радість життя, розбиває родини, позбавляє майбутнього. Гріх – це відхід від правдивої мети життя, блукання в лабіринтах марних ілюзій, пошук швидких задоволень. Гріх, це жити в постійній темряві, поклонятися самому собі, іншим людям, перебувати у рабстві власних похотей.  У світі спостерігаємо поширення цієї епідемії. Кількість злочинності у середньому зростає на 5% щороку. Нині кожний п'ятий учень 5-го класу, кожний четвертий восьмикласник і кожний другий учень 11 класу схильні до вживання алкоголю. Кожна друга дитина абортується, шлюби розпадаються. Слово Боже говорить: «Нема праведного ані одного»(Рим.3:10), кожна людина у світі інфікована гріхом: «Всі згрішили, і позбавлені Божої слави»(Рим.3:23).

Навіть після пересадки серця людина ніколи не стане повністю здоровою.  Чи існують ліки для духовного серця, вакцина від хвороби гріха? «Поскидайте з себе всі ваші гріхи, якими ви грішили, і створіть собі нове серце та нового духа! І нащо маєте померти, Ізраїлів доме?»(Єз.18:31) Бог хоче дати нам нове серце і нове життя: «І дам вам нове серце, і нового духа дам у ваше нутро, і викину камінне серце з вашого тіла, і дам вам серце із плоті»(Єз.36:26).

В Україні операція на серці коштує від 30 до 80 тис. грн. Заміна, трансплантація серця коштує міліони гривень. Лікування коштовне, у лікарств є своя вартість.  А лікування душі? – за лікування найважчої хвороби вже заплачено! Дві тисячі років тому, Бог став людиною і взяв на себе усі хвороби нашої душі, наші помилки, зради, вбивства, злочини усіх людей прибив до хреста! Ісус Христос не тільки помер за наші гріхи, але воскрес, щоб і ми могли воскреснути від безцільного існування і жити новим життям вже сьогодні! «Дай мені, сину мій, своє серце, і очі твої хай кохають дороги мої»(Пр.23:26)

Лікарні і клініки переповнені хворими, вчені у постійному пошуку нових препаратів для лікування і продовження життя людини. Бог пропонує повне очищення від шлаків минулого, зцілення від страху смерті, життя вічне!  Милосердя Бога відкрите цілодобово, попередній запис не потрібний, видужання гарантовано, лікування оплачено…а пацієнтів мало! «Смерть – не найгірше, що може статися з людиною» писав Платон. Від смерті фізичної  набагато страшніша смерть духовна. Люди ідуть в пекло – місце де не має Бога, радості і надії. Порятунок так близько, спасіння поряд, лише один крок…

Ключове питання: як отримати зцілення серця,прощення гріхів?

1.Покайся. «Принесіть достойні плоди покаяння» - не для людей. не для батьків, не для галочки. Покаяння – це не просто жаль, розкаяння, але зміна мети, поворот на 180гр. Підійди до покаяння -  сповіді вже сьогодні, завтра може бути пізно.

2.Віруй. «Щоб кожен, хто вірує в Нього не загинув…» Віра - це довіря усього свого життя Богу… Довірся Христу, Він помер і воскрес, для твого спасіння. Біблія говорить: «Не має іншого імені під небом, яким можна спастися, крім імені Ісус»

3.Іди за Христом - тобто, живи за наукою Христа, перебувай у спільноті Церкви. Не буває християн одиночок. Вивчай Слово,  люби Бога і ближнього!

В житті не має випадковостей, якщо  Бог торкнувся твого серця – іди до Нього негайно! Сьогодні звернись по допомогу, скажи: Господи, прости мене! Бог у таїнстві сповіді подарує прощення, надію, налагодить відносини в родині…змінить твою самотність…Може ви давно в церкві, але десь непомітно зовнішнє замінило внутрішнє, може втратили першу ревність і любов; діти, яким батьки дали поганий приклад; батьки, зранені поступками дітей;  чоловіки – може ваші жінки вже змучились плакати – ідіть до Христа, Він кличе саме зараз: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!»(Матв.11:28)

о. Михайло Будник

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/