Головна

Молитовні спільноти парафії св. Микола Мирлікійського

Молитовна спільнота «Матері в молитві»

Молитовна група «Матері в молитві» при церкві св. Миколая на Аскольдовій могилі існує від травня 2006 р. Кожної першої середи місяця о 18:00 у церкві збирається група для молитви. Все починалося з трьох матерів, сьогодні у групу входять і чоловіки, що не порушує умов самої групи. Адже щирість наміру виправдовує усі засоби.

Молитву творять у намірах: за здоров’я дітей, за сиріт, ненароджених, ув’язнених, невинно осуджених, за переслідуваних християн, лікарів, вчителів, заробітчан, за материнське покликання, за прохання і подяки до Пресвятої Діви Марії – єдиної матері усіх людей на землі.

Від віків материнська молитва є сильною та щирою молитвою до Всевишнього Творця на захист та процвітання людського роду.

 

Молитовна спільнота Непорочного Серця Марії

Вже понад п’ять років у першу суботу кожного місяця ми приходимо, щоб молитися до Пречистої Діви Марії та її Непорочного Серця. Цю молитву нам благословив, світлої пам’яті, отець-ієромонах Василь Вороновський. Будичи в Києві з місією у церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі, він благословив молитися кожної першої суботи місяця протягом дев’яти місяців у потребах і проханнях до Непорочної Діви Марії. Багато людей зголосилося на цю молитовну практику. Тому, через отриману благодать, щомісячно творимо молитву до Непорочної Діви Марії.

Кожної першої суботи місяця вірні приходять на Божественну Літургію о 8:45, після закінчення Якої спільнота молиться вервицю до Пречистої Діви Марії у складених намірах.

 

Молитовна спільнота «Оранта»

«Почуй, Боже, моє благання,

вислухай молитву мою!»

(Пс. 61, 2)

Свята Софія Київська вже довгі роки є музеєм, тому, коли відвідуєш цей храм, серце розривається, що тут не служать Божественну Літургію. Щоб відродити християнську традицію вшанування «Оранти», вірні церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі об’єдналися в молитовну спільноту «Оранта». Два рази кожного місяця впродовж чотирьох років ми йдемо у Святу Софію молитися до Оранти Київської:

– за любов і мир між розділеними конфесіями;

– за те, щоб в Софії Київській відправляли Божественну Літургію;

– за священнослужителів, монахів і монахинь, за священичі покликання нашого народу;

– за вчителів, суддів і лікарів;

– за благополуччя для нашої України, наших родин і всієї Святої Церкви.

Повсякчас дякуємо Пресвятій Богородиці, Яка через Свій чудодивний образ Оранти Київської вислуховує наші молитви та подає великі ласки.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/