Головна

«УГКЦ остаточно зруйнувала імідж регіональної Церкви», – релігієзнавець

Освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві остаточно зруйнувало імідж УГКЦ як Церкви регіонального масштабу Галичини. Про це сьогодні, 19 серпня, в коментарі Гал-інфо заявив релігієзнавець Андрій Юраш.

За його словами, це довершило процес перенесення центру УГКЦ у столицю України.

«Церква довела, що має великі можливості, адже змогла організувати будівництво цього найбільшого в Україні храмового комплексу. Показала, що спроможна реалізувати цей проект», - зазначив Андрій Юраш.

 

За словами експерта, подією такого масштабу УГКЦ зруйнувала регіональний імідж Церкви.Як зазначив Юраш, цією подією УГКЦ продемонструвала, що ма

 

є велику підтримку у суспільстві. Також продемонструвала, що є вагомою окремою релігійною організацією в Україні.

 

Окрім того, він додав, що у середовищі УГКЦ лунають цікаві думки про порозуміння та екуменізм.

 

Він також зазначив, що Львів і надалі залишатиметься досить вагомим центром УГКЦ, однак Львівська митрополія все ж буде нижчою рівня від столиці.

 

«УГКЦ зі Львова пройшла свою еволюцію. Тут їй надав особливого звучання митрополит Шептицький. Однак їй тісно у галицьких мурах, і вона потребує нових сфер», - сказав експерт.

 

Нагадаємо, 18 серпня, з нагоди 1025-річчя Хрещення України-Русі відбулася історична подія в житті Української Греко-Католицької Церкви – Отець і Глава Церкви Блаженніший Святослав освятив головний храм греко-католиків – Патріарший собор Воскресіння Христового.

 

За матеріалами: galinfo.com.ua

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/