Головна

Розквітлі зорі... на землі

Недарма хтось сказав, що зорі квітнуть на землі. Проте так, як вони здивували мене цього вечора, навіть годі описати.

Жадібно впиваюся рідним повітрям. Воно п`янке під цю пору, наче міцний трунок. До щему в душі проникає в мене, зрошує своєю прохолодою, торкається спомином.

Від вечорової тиші, що ледь помітно розгойдується на сріблистому човнику місяця, мені стає щораз затишно і безпечно. З кожним новим кроком наближаюся до рідного дому, повертаюся до нього такою, як я є.

А коли після вишневих садків вузька змійка стежки вигляне на вибоїсту дорогу, то завше опиняюся перед неповторною картиною. Стою якусь мить наче зачарована: така мала і велична серед привабливої краси вечорової. Я німію перед невимовним дивом. Питаю Тебе, Боже, чи то все для мене? Ні, не молюся тоді ні словами, ані подумки, бо знаю, що нічого не можу дати взамін, нічого кращого понад  те, що отримала. Нічого більше від того, що просто буду вдячною, пам`ятатиму про Тебе і Твої дари. Тоді знаходжуся в полоні, полоні краси і принади, розкоші та багатства; не маю нічого, а посідаю все. Я у Твоїй присутності...

Мене привітно із широко відкритими очима зустрічають зорі. Пригадую, як вперше ми з мамою їх шукали на небі. Здається, тепер до них можна дістати рукою, особливо низько нахиляється Велика та мала ведмедиця.

Тоді так і хочеться зачерпнути кухлем із зірок Ведмедиці горня запашного чаю з духмяних трав та цвіту та й пити, пити вдосталь, залишаючись наодинці ген далеко за північ .

Спомин тонесенькою цівочкою, ледь помітною хмаринкою із п`янким ароматом піднімається у піднебесся...

Автор бажає залишатися невідомим.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/