Головна

Дзеркало (12 липня)

На мальовничому екзотичному гамірному базарі в одному місті на Сході заможна американська туристка побачила дивовижне дзеркало у срібній оправі.

Однак його ціна була високою, надто високою. Коли вони торгувалися, продавець сказав, що дзеркало має чарівну силу - у цілому світі такого немає.

Дивлячись у дзеркало, треба було легенько торкатися дзеркальної поверхні вказівним пальцем правої руки. Тоді поруч з відображенням людини у дзеркалі з'являвся напис, зрозумілий будь-якою мовою, який відкривав найглибшу правду про цю людину.

Була це єдина і надзвичайна нагода досягти успіху. Не можна було її втратити! Мати дзеркало, «яке каже правду про все і всіх», було напрочуд спокусливо!

Американка не стрималась і відразу перевірила його: побачила своє чітке відображення і, водячи вказівним пальцем по поверхні, помітила внизу дзеркала напис англійською мовою: «Заможна жінка з Техасу, начинена грошима».

Відразу, вже не торгуючись, заплатила названу суму та квапливо забрала дзеркало. Належним чином його запакувавши, відіслала літаком у Техас.

Заможна жінка була переконана, що завдяки цій покупці приверне до себе увагу можновладців міста.

Але дзеркало стало для неї причиною великих проблем.

Передусім утратила кількох своїх найкращих подруг. Спочатку розглядали себе у дзеркалі, жартуючи, але невдовзі з'явилися слова: «Поцупила в супермаркеті білизну, яку має на собі» (слова стосувалися першої жінки), «На 11 років старша, аніж каже!» (про другу жінку), «Дуже заздрісна та обмовляє двох інших» (про третю жінку).

Присоромлені подруги хутко попрощалися. Потім у дзеркало подивився чоловік мільйонерки. З'явився напис: «Зраджує дружину». Посварилися, виникла потреба у послугах адвокатів.

Звичайно, пішов розголос по цілому місту. Невдовзі ніхто вже не заходив до мільйонерки.

Ця східна річ спричинила порожнечу навколо жінки. Розчарована і розсерджена багатійка з Техасу одного разу розбила молотком дзеркало.

Перш ніж дзеркало розсипалося на уламки, з'явився великий напис, наче заповіт: «І ти також, немудра жінко, боїшся правди!»

Правда чинить нас вільними. Проте платити за це потрібно високу ціну.

«365 коротких історій для душі» - видавництво «Свічадо» 2012  (с) Бруно Ферреро

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/