Головна

22 червня напередодні свята Зіслання Святого Духа відбулись молитовні чування

Сучасний темп життя виснажує фізичні та духовні сили людини, ми потребуємо постійного відновлення, отримання Дарів Святого Духа. Церква встановлює свята, щоб пригадати християнам події описані в Євангелії, для того щоб їх глибоко пережити, як це зробили апостоли у свій час, необхідне приготування. Молитовні чування, що відбулись в суботу мали мету допомогти духовно пережити радісну подію Зіслання Святого Духа, що святкувалась наступного дня.

Хоча чування розпочались о 18 год і тривали лише до 23 год, проте їх програма була дуже насичена молитвами та розважаннями над цінністю Дарів Святого Духа. Літургію, панахиду та молебень до Пресвятого Серця Ісуса відслужив о. Анатолій Тесля, Вечірню відслужив о. Михайло Томич, а також він прочитав науку для кращого розуміння Святого Духа.

У чуваннях взяли спільноти нашої парафії, а також представники молоді інших парафій Києва. Частиною програми чувань були розважання, які читали отці та молодь, а також Вервиця до Святого Духа, яку провадила спільнота ,,Матері у молитві’’. Завершились чування Утренею з мируванням, які відслужив о. Олексій Геник, наголосивши про важливість постійної євангелізації християнами серед людей, що зустрічаються на їх життєвій дорозі, незалежно від стану на своєму місці життя, праці.

Наостанок, хочу подякувати всім присутнім за спільну молитву, побажати рясних дарів Святого Духа та привітати з радісним величним святом!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.600108600021758.1073741841.198406070192015&type=3

Андрій Павлюк для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/