Головна

Владика Йосиф (Мілян): «Маємо амбітний план, тому надіємося на Божу допомогу і підтримку добрих людей»

Під час освячення Патріаршого собору буде освячено центральний престол у храмі, повідомив владика Йосиф (Мілян), голова наглядової ради будівництва собору Воскресіння Христового. Як зазначив єпископ, зараз, зокрема, кладуть підлогу у святилищі, де й стоятиме центральний престол. Залишається відкритим питання, чи викладатимуть підлогу мармуром у всьому Соборі. Нині вже завершили підлогове опалення, потім заливатимуть стяжку під мармур. «Ми будуємо Собор на століття, тому нашвидкуруч робити не хочеться. Гадаю, після освячення, до зими, ми це реалізуємо»

Як повідомив голова наглядової ради, тепер також розробляють ансамбль вхідних дверей, над дизайном яких працювали кращі українські митці. Окрему увагу приділено території біля Собору. Планується встановити огорожу та в’їзні ворота, поділити територію відповідно до проекту ландшафтного дизайну, викласти бруківку, а також висадити кущі та дерева. «Зробити такий обсяг роботи – це амбітний план, тому надіємося на Божу допомогу і підтримку добрих людей»

Найскладнішим завданням, каже владика Йосиф, виявилася робота над остаточним проектом загального інтер’єру Собору. До обговорення та пропозицій запрошено багато митців, мистецьких майстерень та іконописних груп. Але до єдиного бачення поки не дійшли. Тому вирішили, що вже наступного тижня буде оголошено конкурс на проект інтер’єру. Усі пропозиції повинні бути подані до першого грудня

Наостанок архиєрей нагадав, що продовжується збір коштів на головний дзвін Собору, який називатиметься «Архистратиг Михаїл». Дзвін уже виливають і він важитиме майже 4 тонни, а вартість його становить 97 тисяч євро. Поки що назбирали тільки 25 тисяч євро. «Сподіваємося, наші миряни посприяють тому, що голос цього дзвону скликатиме всіх до колиски українського християнства, до Києва, і буде вісником освячення Патріаршого собору в Києві»

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/