Головна

Самотність – самота

Вона прийшла і обійняла мене за плече. Сиділа мовчки і, здавалось, навіть не дихала або ж дихала моїм диханням, так що cпершу зовсім не помічала її. Вона чекала, щоби вкотре бути потрібною. Вміла чекати. Тихо, самотньо, довго. Найчастіше вона з`являлася пізньою вечоровою порою, разом зі мною коротала безсонну ніч.  Не говорила нічого, слухала. Переживала мою тривогу, неспокій, сум`яття, розчарування. Виявляла потроху мій біль. О так, тоді він краявся надвоє. Він вже не був таким нестерпним і пекучим. Не дошкуляв, не тупцював на місці. Відлягав помалу.

Яка вона велична! Люблю я самоту й ненавиджу водночас. Вона ж бо виявляє мої слабкості, мою крихкість. А люблю тому, що вона полонить мене, захоплює, милує. Я насичуюся її красою, слухаю її музику, промовисту мовчанку.

Чи це єдиний час – пізній вечір і нічна пора, коли можу бути на одинці з Тобою, Боже? Коли лише  Ти і я? Ми нічого не говоритимемо, але скажемо все один одному. Ти ж бо добре знаєш, що не вмію ані добре, ані гарно говорити. не вмію й уважно слухати, але  я не про це. Просто хочу побути з Тобою, поруч, близько, щоб насититися Твоїм поглядом. Навіть тоді, коли заплющу очі, знаю, Ти дивитимешся на мене без докору, глибоким, м`яким і ніжним поглядом. Ти без слів промовлятимеш до серця. Ти сповниш мене, наповниш усім, чим прагнеш, аби я могла жити, дихати Твоїм диханням, Обдаруєш, щоб могти бути даром, Твоїм даром. І вже не важливо, це зовсім немає значення як довго це триватиме скільки часу ми будемо удвох, разом. Будеш Ти – це єдине має значення. Ти і тільки Ти будеш присутній і Присутністю, люблений і Любов`ю, часом і Вічністю.

І знову, знову та

самотність, самота,

незрима сліпота,

дошкульна німота

і повна пустота.

Я вичерпна знову…

Мій Боже!

Прошу знову

сповни мене любов`ю

такої, щоби знову

хотіла зачерпнути

й назавжди в ній

лиш бути

з Тобою,

собою,

такою ж,

як і Ти

самою.

Автор бажає залишатися невідомим.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/