Головна

«Від Бенедикта до Франциска» – книга, яка додає оптимізму

Минуло вже два місяці з часу обрання на кафедру апостола Петра Святішого Отця Папу Франциска; і цей короткий відрізок часу можна по праву назвати плідним та незвичайним. З цієї нагоди книжкові полиці поповнила нова книга отця Антонія Спадаро, директора всесвітньовідомого католицького журналу «Католицька Цивілізація» (La Civilt? Cattolica), під назвою «Від Венедикта до Франциска».

В інтерв’ю, з нагоди виходу цієї книги, о. Антоній розповів, що написання цієї книги було наслідком його особистої потреби зрозуміти та переосмислити всі ті події, що відбулись і які він особисто, як директор журналу, переживав.

Автор книги потвердив той факт, що в ній присутній так званий «реалістичний оптимізм», який в дусі духовності єзуїтів виражає важливу правду про те, що Бога слід шукати у всіх речах та у всіх обставинах. Підсилюючи це твердження, о. Спадаро процитував слова Папи Франциска про те, що «Бог вже живе у світі і спонукає нас вийти Йому на зустріч, щоб відкрити та побачити Його».

Книга «Від Венедикта до Франциска» є свідченням автора про те, що не зважаючи на всі ці болі, страждання та проблеми, які існують у світі, світ залишається реальним місцем присутності та дії самого Творця, тому не можемо залишатись песимістами.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на radiovaticana.va

Довідка: «Католицька Цивілізація» (італійською La Civilt? Cattolica) – всесвітньовідомий журнал Товариства Ісуса (ордену єзуїтів) в католицькому світі, і не лише, який вважається одним з найстарших існуючих на італійській культурної сцені.

При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів гіперпосилання на "КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ" обов'язкове.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/