Головна

Молодіжна Хресна дорога у дусі Тезе, на схилах Дніпра

У вівторок 23 квітня 2013 року парафіяни з різних храмів Києва взяли участь у молодіжній Хресній дорозі, яка була організована молоддю парафії Миколая Чудотворця, що на Аскольдовій могилі. Близько сорока людей, серед яких були члени товариства «Обнова» та їхній духівник отець Володимир Мальчин, отець Олексій Геник з парафії Святого Миколая Чудотворця, отець Михайло Томич, брати-семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, що в Княжичах та парафіяни з різних церков Києва йшли від самого Дніпра і аж до церкви Святого Миколая Чудотворця, що на Аскольдовій могилі.

Молоді люди спільно молилися Хресну дорогу за єдність усіх християн та людей різних віросповідань, адже, як казала мати Тереза – вони теж діти Божі і ми повинні любити всіх, як заповів нам Отець.

Хресна дорога у час посту, як відомо, є необхідною для відновлення миру у душі та для глибшого пережиття часу до Воскресіння Христового. Кожен учасник цієї Хресної дороги дійсно пережив єднання з усіма, а слова Хресної дороги разом з молитвою допомогли глибше пережити ту подію та допомогли пригадати нам, що є найважливіше у житті і чого нас навчив Ісус Своїм вчинком – Він виявив нам Свою безумовну і вірну любов, показуючи як і ми маємо чинити у своєму житті.

Як сказав отець Олексій, наша віра ґрунтується на одній істині – Бог є любов, Він любить нас і хоче, щоби ми любили наших ближніх, що і є покликанням кожного християнина. Під час цієї Хресної дороги відчувався мир і спокій у душі, що є свідченням того, що з нами дійсно перебував Христос і Божа ласка. Віримо, що ця Хресна дорога не пройшла безслідно у кожного в серці і у кожного залишиться згадка про цю подію, що допоможе вірно йти далі та дійсно вірно і відважно виявляти свою віру іншим своїми ділами на Славу Божу. З Богом, нехай нам допоможе Господь!

Наталія Ковальчук, ТУСК «Обнова» для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/