Головна

«Півтори тисячі годинників для незрячих – це прояв любові до ближніх», - о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ»

«З нагоди Року дияконії (соціального служіння) в УГКЦ у час Великого посту Благодійний фонд «Карітас-Київ» завдяки жертводавцям провів масштабну акцію допомоги незрячим і літнім людям в Україні - "Годинники для незрячих". Закуплено та роздано майже 1500 годинників і будильників. У планах ще така ж кількість, а, можливо, і більша», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор Благодійного фонду «Карітас-Київ».

Півтори тисячі незрячих осіб отримали або ще отримають голосові електронні наручні годинники з мовним виводом для сліпих чи голосові будильники. Географія розповсюдження благодійної діяльності є досить широкою. Так, годинники отримають у Києві та Львові, Київській, Донецькій, Львівській, Житомирській, Закарпатській і Тернопільській областях.

Першочергово звертали увагу на найбідніших, яким самим важко придбати собі таку річ, тому подарунки отримали члени організацій УТОС (Українське товариство сліпих), старші самотні люди, які втратили зір, просто незрячі.

«Ця допомога для незрячих – це не наша заслуга, а добрих чуйних людей, які готові поділитися своїми грошима. Ми лише підтримали та долучилися. Акцію "Годинники для незрячих" розпочала благодійна організація при українській католицькій церкві Святого Івана Хрестителя в Нюарку, Нью-Джерсі в Америці.  Ця організація складається з українських американців, котрі вірять у Христову науку і відгукуються на заклик до допомоги ближньому.  Вони допомагають як українцям, так і американцям: хворим, неповносправним і потребуючим - і своїм ентузіазмом закликають людей до співчуття та жертовності, за що їм щиро дякують», - наголошує о. Роман Сиротич, директор Київського Карітасу.

Слід відзначити, що Блаженніший Любомир (Гузар) в особливий спосіб долучився до акції, давши свої кошти, для того щоб потребуючі незрячі люди отримали годинники. Українська Греко-Католицька Церква завжди приділяла та приділяє особливу увагу хворим, знедоленим і нужденним, надаючи їм допомогу.

Станом на сьогодні, в Україні є приблизно 70 000 незрячих осіб. Це без урахування літніх людей, які через вік втрачають зір. П'ятдесят тисяч незрячих належать до Всеукраїнське товариство сліпих (УТОС). Забезпечення первинними засобами для незрячих є обов’язком держави, але, зважаючи на економічну ситуацію та велику кількість незрячих, лише невелика частина людей отримує необхідні засоби повноцінного існування. Тому в цьому разі допомога незрячим - це приклад жертовності й любові до ближніх, яким важко побачити світ.

«Від свого імені та від імені всіх незрячих людей хочу висловити щиру подяку жертводавцям. Завдяки їм 1500 осіб побачили любов і опіку, отримали необхідну річ. Але, сподіваємося, що це ще не кінець – допомога триває далі і ще багато людей отримають годинники. Усіх людей доброї волі запрошую до діл милосердя, які спільними зусиллями можемо втілювати в нашому суспільстві серед бідних, хворих і потребуючих. Для цього можна звернутися до мене ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ) чи у наш Фонд за телефоном 0971945911 і спитати, в який саме спосіб ви зможете долучитися до добрих справ», - підсумував директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Повідомили у прес-службі «Карітас-Київ»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/