Головна

Триденні реколекційні науки(14-16 березня) на тему: «Вірую, Господи, допоможи моєму невірству» (Мк. 9, 24)

Час Великого Посту, є можливістю наблизитись до Бога, відкрити наші серця для його світла, для цього в першу чергу необхідне взаємне порозуміння і прощення ближнього, тому напередодні церква святкує Неділю Всепрощення. За традицією, якої дотримувались чернечі згромадження у монастирях, ми просимо один у одного вибачення своїх провин у наших спільнотах.

,,Віра дає змогу простити, тільки віруюча людина може простити” ? цими словами о.Володимир Мальчин розпочав реколекційні науки для молоді та парафіян церкви св.Миколая Чудотворця, що на Аскольдовій могилі. Отець Володимир зауважив, що тільки віруючи можемо відкрити в собі ,,духовне око’’, яке дозволить побачити в першу чергу наші гріхи, і також зрозуміти ближнього з його немічною людською природою. ,,Якою ж є наша віра? які підстави нашої віри?Чи це тільки віра у історичні факти?’’,? з таким запитаннями звернувся реколектант до присутніх. Справжня віра? це жива зустріч з Богом. Як ми можемо вірити в Бога якого не бачимо,? в цьому випадку була доречною дещо смішна історія про хірурга, який зробив велику кількість операцій на мозку, але жодного разу під час операцій не бачив ,,людського розуму’’, хоча не мав сумніву, що в кожного пацієнта він присутній. Отець також пригадав слова з Святого Письма: ,,Блаженні ті, що не бачили й повірили!’’ (Ів. 20:29). Віра є найціннішим Божим даром, який отримує людина, тому маємо в першу чергу дякувати за нього. Отець Володимир наголосив, що порівняно з матеріальними речами, які отримуємо залежно від нашої праці, віра дається тільки Богом, можемо тільки у смиренні просити цей дар у Творця. Проте в сучасному світі популярним є вираз ,,self-made’’, або буквально ,,сам себе створив’’, тобто досягнув успіху повністю сам, що насправді не є істиною і суперечить християнському погляду на життя людини.

Протягом реколекційних наук о.Володимир намагався донести інформацію до молоді використовуючи приклади, які зрозумілі сучасним людям, тому цікавим було порівняння ,,перезавантаження комп'ютера'' та ,,духовне оновлення’’. Крім цього, в контексті ,,Року віри’’, який триває в нашій церкві та ,,Послання Папи-емерита Бенедикта XVI на Великий Піст’’, отець пояснював розуміння церквою поняття Віри у нашому часі.

Окрім парафіян церкви св.Миколая Чудотворця на духовних науках була присутня молодь і з інших парафій Києва. Ми мали чудову нагоду спільно молитись на Літургії та підготуватись до Великого Посту. Хочу приєднатись до подячних слів, які були написані Наталією Ковальчук в соціальній мережі Facebook, як коментар до оголошення про науки: ,,Дуже дякуємо отче Володимире за чудову науку про "віру" ? насправді я знала, що ви точно скажете те, чого я навіть не усвідомлювала. Ваші слова дійсно промовляли до серця... Слухаючи вас я зрозуміла, що значить коли Святий Дух промовляє через людину Ще раз щиро дякую вам за натхнення з вірою і молитвою розпочати піст. Я вірю, що ця зустріч з Богом буде тривати весь піст і не тільки’’(посилання http://www.facebook.com/groups/220491684745059/307519856042241/?comment_id=308458105948416&notif_t=group_comment#!/groups/220491684745059/307519856042241/?comment_id=308458105948416&notif_t=group_comment).

Андрій Павлюк, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/