Головна

ПАМ'ЯТЬ ПРО ГОЛОВУ ОУН М.ПЛАВ’ЮКА

Щиро дякую усім, хто з нагоди річниці смерті Голови ОУН Миколи Плав’юка прийшов вшанувати його пам'ять. Передусім вдячний настоятелю Церкви Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі отцю Ігорю, який відправив зворушливу панахиду за покійним і завершив її виконанням державного гімну України. Як відомо, М. Плав’юк був довголітнім парафіянином цієї Церкви, допомагав її становленню. Сьогодні ж Церква гідно вшанувала пам'ять свого вірного парафіянина.

Ще дякую Голові ВО «Свобода», народному депутату України Олегу Тягнибоку, який хоч і не прибув на панахиду, але у телефонній розмові дуже сердечно і тепло згадував про Голову ОУН.

Думаю, що багатьом присутнім запам’ятаються спогади про Миколу Плав’юка і Славу Стецько від Голови КУН Степана Брацюня.

А ще вдячний лідерам українських організацій, зокрема Спілки офіцерів України, Тризубу ім. Степана Бандери, Науково-ідеологічного центру ім. Дмитра Донцова, Комітету Визволення Політв’язнів, Об’єднанню українських націоналістів (державників), УРП, представникам інших організацій і партій, які разом з простими киянами молилися за вічний упокій душі Миколи Плав’юка.

У цей день, щоб віддати шану лідерові українських націоналістів до Києва приїхали провідники і цілі делегації обласних організацій ОУН; прийшли члени Фундації ім. Олега Ольжича, Бібліотеки ім. О.Ольжича, Київського відділення Товариства імені Олени Теліги, Видавництва імені Олени Теліги, працівники тижневика «Українське Слово» і журналу «Розбудова Держави», «Школи ОУН» - установ і організацій, діяльність яких у свій час започаткував Микола Плав’юк.

Але найбільше зворушили очі киян і гостей столиці, які бачив уперше. Українці пам’ятають Миколу Плав’юка. Нехай Милосердний Господь оселить його душу там, де всі праведні спочивають.

Богдан Червак, Голова ОУН

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/