Головна

Святкування аніматорами Нового року в Східниці

258100356_n14 молодих аніматорів зі Львова, Києва та Фастова під духовним наставництвом отця Петра Майби об’єдналися, щоб разом весело та цікаво зустріти в Карпатах  2018 рік .

До пункту призначення наша  київська команда добиралася електричкою, поїздом та автобусами.  В чарівному Прикарпатському містечку  Східниця, що розташоване серед мальовничих гір, ми зупинилися у гостинному двоповерховому, всередині дерев'яному будиночку, в якому було дуже тепло та затишно.

Мене з моєю подругою Настею поселили в невеличкій затишній кімнаті на 2 поверсі. Доречі, легенда каже, що в цій кімнаті колись зупинявся Андрій Сапеляк (єпископ-емерит УГКЦ в Аргентині, салезіянин  (1919 – 2017 р.р.)). Ця інформація нас щиро вразила.

Бенгальські вогні, "лазерне шоу", весела музика,  та чудова компанія - саме так ми зустріли цей Новий рік у Східниці. Веселі розмови та побажання підбадьорювали нас так сильно, що ми ще довго не лягали спати, переповнені позитивними емоціями. Карпатська ніч, гори, свіже повітря, зоряне небо, повний місяць та святкові феєрверки  робили казковою атмосферу цієї новорічної ночі. Під ритм музики і звук феєрверків аніматори вітали Новий  рік аж до 2-3 години ранку.

В перший день Нового року аніматорів чекав святковий дарунок - поїздка до Тустані (назву ми швиденько перейменували в ТуСтань). Наскельна дерев’яна фортеця Тустань знаходиться поблизу села Урич (Сколівський район, Львівська обл.) на скелях, висотою 85 метрів. Виникла оборонна споруда в ІХ столітті, як митний та оборонний пункт, заснований племенами Білих Хорватів.

Відвідавши туристичні місця фортеці, ми як справжні шукачі пригод  вирішили не зупинятися на досягнотому і попрямували до  скелі, яка розташована неподалік від зруйнованої фортеці, з якої нам відкрилися чарівні краєвиди від яких заворожувало погляд та захоплювало дух.

Втомлені та щасливі ми повернулися на відпочинок до нашої гостинної оселі. Після смачної трапези, приготованої власноруч отцем Петром, ми продовжили наше святкування Нового року за інтелектуальними іграми. Найзахопливішою грою була гра в мафію - виснажливі дебати та гарячі дискусії. Таке було відчуття, що ми доводимо якусь теорему з геометрії, а не викриваємо  мафіозі. Я помітила, що ця гра відмінно розвиває лідерські якості: ти вчишся переконувати людей, довіряти іншим гравцям, наводити аргументи, керувати власними думками та емоціями.

В останній день нашої подорожі нас чекав справжній сюрприз – різдвяна ковзанка в самому сердці Львова та смачнюча піца.  Легкий сніжок, веселі посмішки, чарівна музика, іскристий лід та святковий настрій аніматорського товариства стали фейєричним завершенням подорожі лідерів-аніматорів.

Це був мій перший Новий рік поза родинним колом. Це була захоплююча подорож та новий життєвий досвід, за які я щиро вдячна нашому пароху отцю Ігорю Онишкевичу та нашій парафії св. Миколая на Аскольдовій могилі.

Маков’як Вероніка, спеціально для "Оранти"

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/