Головна

Студія петриківського розпису

IMAG1184У  неділю 1 жовтня на занятті були присутні восьмеро дітей.

Кожен сам обрав собі на заняття: спірограф, вільну тему, розмальовку кольоровимим олівцями або ліпку пластикою (брелок, вервичка).

Наш юний живописець Давид знову нас здивував: "Це що?" - "Це - бізон." - "Це ж жовтий фон." - "Ні, це - бізон! Він же великий! Як він може поміститися на такому листочку???"

8 жовтня на занятті було тільки п'ятеро дітей та один дорослий.

Діти обрали собі: спірограф, вільну тему, ліпку пластикою (брелок-торт) та петриківський розпис (основи композиції, малюнок).

Дуже цікаво спостерігати як діти переходять через "страх "першого" разу" або "скільки можна це робити": результатом є наївна творчість у петриківському розписі (абсолютно без вправ, зразу) та кола на спірографі, якими вже хочеться похизуватися.

15 жовтня на заняття прийшли 11 дітей та один дорослий.

Діти обрали собі: вільну тему, ліпку пластикою (вервичка) та петриківський розпис (квіти, основи композиції).

Також, наші лідери та фаворити, завдяки пожертвам Оксани Шеремети, Олександри Гринь, Віри Жульової, Ганни Шостак та п. Катерини Пасічник, отримали свої призи. Дітям роздані: кулькові сині ручки, прості олівці, кольорові олівці, акварель, зошити (клітинка, лінійка, коса лінійка), кольорові фломастери, блокнот, макарони "Малятко", гель для душу, книжка віршів для дітей, мальовані закладки в книгу за вибором дітей та сережки для  нашої дорослої фаворитки. Ще одна закладка та брелок-котик чекають на своїх хазяїв.

У неділю 22 жовтня на заняття були восьмеро дітей та двоє дорослих.

Всі діти як один обрали собі вільну тему. Після "розігріву" ми пішли до печі.

22 жовтня, ми продовжили працювати над проектом "Розпис печі".

Озброївшись кольоровою крейдою та поролоном, ми малювали основу під наш шедевр!

Прослухавши ввідне слово про основи композиції та висловивши свою думку щодо елементів на малюнку, ми творили та витворяли. Ото ми утнули спільну композицію!

Хлопці, дивіться які майстрині ростуть! Там гляди і до стін доберуться! Розбирайте вже! Безстрашні, працьовиті, хвацькі. Найкращі.

У неділю 29 жовтня на занятті були троє дітей.

Світлана Заяць провела майстер-клас з мотанки. Робили міні-мотанки «зайчик-на-пальчик» – в давнину це були перші іграшки немовлят, мами вдягали їх на палець і бавилися з дитиною, ховаючи палець в долоньку і вигулькували потім того зайця, дитинку веселило. Також його давали дитині на пальчик як пустишку - можна було смоктати вуха зайця, щоб заснути чи коли прорізались зубчики. Зараз ляльку можна використовувати як прикрасу на ялинку, у місце для пальчика можна вкласти цукерку.

Студію петриківського розпису на Аскольдовій могилі (малювання) у жовтні місяці відвідали 23 дитини та четверо дорослих.

Разом ми освоїли такі теми: петриківський розпис (основи композиції, квіти, малюнок), вільна тема (гуаш, олівці; розмальовка, живопис), вправи зі спірографом (кольорові ручки), ліпка з пластики (вервичка, брелок).

Також продовжили розпис печі в хатині  нанесенням контурів малюнка.

Абсолютні лідери відвідування: Настя Маков'як, Софія Маков'як та Христина Мазур.

Ганна Шостак, спеціально для «Оранти».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/