Головна

Лижний відпочинок в Карпатах

unnamedДіти парафії УГКЦ Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі з 1998 року регулярно мають можливість відпочивати в зимових Карпатах і кататись на лижах. Таку доброчинну акцію творить Сергій Харчук. Останні три роки 2013, 2014, 2015 не було можливості скористатись такою нагодою, тому що йде війна і Україна була у великій небезпеці, тому діти моляться в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі і просять перемоги миру, щоб воїни нас захистили і Господь охоронив їх від ворогів видимих і невидимих.

Цього року ця давня традиція була відновлена стараннями пана Сергія. З 03.02 по 06.02.2017 р. Б. діти і вихователі активно відпочивали і катались на лижах на горі Коза в с. Яблуниця Івано-Франківської області.

Усі діти стали на лижі протягом трьох днів, безперестанно спускались з тієї гори, хоч були і перепади температури і розбита траса, але це не завадило дітям гарно відпочити і здоровими та повернутись додому. Лише одна дитина отримали не важкі спортивні травми, але з Божою ласкою швидко відновила свої сили. Зрозуміло, що гірськолижний спорт не є безпечним, можливі травми, є певний ризик, але разом з тим, піднятись на гору і дивитись на довколишню красу - це велике щастя і всі, насолоджуючись, забувають про цю небезпеку.

Звичайно, діти пройшли інструктаж, готувались до перших спусків на невеличкій гірці, все це забезпечило добрий відпочинок і мінімальні труднощі.

Лижний відпочинок - дорогий відпочинок і діти з малозабезпечених сімей, напевно, ніколи б не могли і мріяти, що зможуть стати на лижі та кататись. Були й такі діти, які побачили зимові гори та каталися на лижах вперше.

Священик Ігор Онишкевич щодня відправляв Святу Літургію, дякував вихователь Тарас, переселенець із міста Горлівки, діти співали Богу славу і, звичайно, молились за пана Сергія і його родину.

 

unnamed_1Традиційно проїзд оплачують самі діти і вихователі.

Нас було 9 дітей і 3 вихователі. Пожертва пана Сергія становила 11 тисяч гривень. Ми проживали в селі Яблуниці в оселі Наталії та Володимира.

Вартість проживання - 5040 грн.

Смачне домашнє харчування - 4200 грн.

Оренда лиж - 1920 грн.

Дякуємо Богу за цей відпочинок і віримо, що діти які люблять Бога та Україну утвердять наше щасливе життя.

о. Ігор Онишкевич, парох УГКЦ Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі

 

Дуже приємно було спостерігати за дітьми: як «горіли» їхні очі, коли вони піднімалися за допомогою бугелів на вершину гори,  як вони емоційно реагували на свої вдалі спуски, як потім ділилися враженнями, як  поспішали допомогти тому, хто впав, як вони ділилися своїм чаєм, бо мали термоси не усі…   Як САМІ співали під час Святої Літургії, провадили молитву на Вервиці.  Може, не усе одразу вдавалосяJ, але вони старалися!!!  Звісно, без педагогічних зауважень, особливо деяким хлопчикам, не обійшлось, але вони були незначними, бо ми розуміли, що «діти є діти».

Дякуємо пану Сергію, без якого ця поїздка не відбулась би. Отцю Ігорю, який уже не одне десятиліття невтомно працює на благо парафії.

Мирослава М., вихователь  

 

Дуже люблю красиві зимові Карпати! Місцевий колорит, традиції, кухню…Утім, я мав можливість не лише милуватися красою природи та кататися на лижах, а й по практикувати свій медичний досвід (мрію стати лікарем:). Дуже радів, коли мої «пацієнти» дослухалися до моїх рекомендацій і їм ставало значно легшеJ  Дякую Богу за весняну погоду, що ми не промерзли. Оргнізаторам, що дали можливість дітям відпочити на набратися нових сил.

Данило М.

 

Мій син Даниїл вперше їздив взимку в Карпати кататися на лижах.  Коли приїхав додому, цілий день розповідав, яка там красива місцевість, як там було класно і як йому дуже сподобалося підніматися на бугелях та спускатися з гори на лижах. В приміщенні, де він жив, було тепло та чисто. А ще, там дуже смачно готують, йому найбільше сподобались млинці і вареники. А мені, як мамі, сподобалось, як ставилися до моєї дитини.  Я дуже вдячна тим людям, завдяки яким відпочивав мій син.

Інга У.,  мама

unnamed_2Відпочинок з групою дітей, вихователів і о. Ігоря в Карпатах – це справжній вибух радісних емоцій. Що може бути краще, як летіти на лижах з «Кози» біля гірських вершин? А поруч чути регіт друзів-«козенят»? А ввечері – тиха молитва, Розарій, щодня – Божественна Літургія. Сьогодні ще раз пережила щасливі моменти – показувала мамі фото і відео. Навіть промочені ноги викликають посмішку. Щиро дякую благодійникам, вихователям і о.Ігорю Онишкевичу.

Софія Я.

Спасибо большое отцу Игорю и громаде церкви за поездку в Карпаты. Я целый год  зарабатывал этот отдых: слушался, хорошо учился..и на день рожденья получил такой подарок!!!  Красивая природа, свежий воздух…Мне ночью снится, как я счастлив и еду с горы..Спасибо всем вам,что заботитесь о детях и нашем здоровье.

Гликерий М.

Дуже дякую за цю неймовірну поїздку! Правда, початок був не найкращим, адже сніг розтанув і ми намочили ноги. Утім, загалом у мене залишились позитивні враження! Досхочу накаталась на лижах, море емоцій, нові друзі - одним словом, дуже класно провела цей відпочинок:) Дуже дякую о. Ігорю, вихователям, організаторам та спонсору цієї поїздки за працю!!!

Юлія Д.

 

Мені дуже подобається подорожувати з отцем Ігорем. Він добрий та по-батьківськи строгий водночас. Категорично забороняв  нам спускатися на лижах прямою трасою, бо вона була дійсно стрімка і небезпечна. Ми всі намагалися слухати дорослих. У нас була дуже гарна компанія. Не ображали один одного, допомагали, чужого ніхто не брав. Ми одразу ж збиралися на Літургію чи молитву на Вервиці.  Я дуже не хотіла їхати звідтиL Дякую усім!

Христина М.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/