Головна

Карітас Київ надає допомогу людям літнього віку

unnamed«Понад 100 самотніх людей літнього віку отримало допомогу від БФ «Карітас Київ» продуктовими наборами, медикаментами, а також підгузками для тих, кому вони потрібні. Така можливість виникла завдяки благодійникам», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

Допомога та підтримка людей похилого віку – один з головних напрямків діяльності БФ «Карітас Київ». Карітас вже багато років допомагає самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене. Зокрема, на сьогоднішній день, під опікою Карітасу понад 100 осіб.

Ця опіка передбачає надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузниками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами. «Медсестри регулярно відвідують та надають кваліфіковану медичну допомогу старшим самотнім людям у рамках саме проекту «Домашня опіка». Однак ця праця не обмежується лише цим. Надаються консультації по догляну за старшими людьми, психологічна та юридичні консультації, працівники допомагають у прибиранні, приготуванні їжі тощо», - розповідає медичний працівник координатор «Домашньої опіки» Качур Алла.

unnamed_1Також Карітас надає у тимчасове користування реабілітаційне обладнання: протипролежневі матраци і подушки, подушки для підтримки шиї, туалетні крісла, інвалідні візки, ходунці двоколісні складні, палиці чотирьохопорні тощо. Для людей, які постійно потребують цих речей – вони передаються у постійне користування. Окрім цього, Карітас в міру можливості та жертовності людей, допомагає іншим людям похилого віку, пансіонатам, ветеранам та інвалідам, геріатричним центрам.

«Зараз маємо дуже неспокійний час в Україні. Війна забирає сотні людських життів. Вся увага суспільства прикута до боротьби із тероризмом та зовнішнім агресором. Соціальна та благодійна сфери відповідно теж надають допомогу людям, які постраждали внаслідок війни. Водночас бідні люди теж потребують уваги у такий не простий час, тому ми дуже раді, що завдяки жертводавцям маємо можливість не забувати і про цих стареньких людей. Ці продукти та медикаменти стали для них виявом уваги і любові, важливою матеріальною допомогою, за що вони щиро вдячні. Від себе особисто та від усіх цих літніх людей висловлюю щиру подяку всім, хто долучається до надання допомоги стареньким людям. Водночас запрошую усіх бажаючих долучитися до добрих справ Карітасу», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

о. Роман Сиротич

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/