Головна

Студія петриківського розпису на Аскольдовій Могилі

IMAG0330Наші творчі заняття цього року розпочались 8 січня. Цього дня ми малювали при свічках. Заняття відвідали двоє дітей та один дорослий. Малювали петриківський розпис гуашшю на папері та акрилом по пластикових склянках.

Третьої неділі січня на Студії був аншлаг: вісім дітей та один дорослий. Надолужували пропущені теми: півник (петриківський розпис, фантазійна графіка), совенятко з великої соснової шишки, ліпка пластикою зерняток на вервичку та казкових героїв.

Четвертої неділі січня на Студії знов аншлаг: семеро дітей. Теми заняття: совенятко з великої соснової шишки, вільна тема (гуаш). Прийшли наші постійні відвідувачі, хто давно не був і хто хворів. Відірвати дітей від натхненної праці було дуже важко: «Ще трошки», «Ми майже закінчили» та «Почекайте». Тож сиділи ще годину. Результат нагадує один мультяшний епізод, коли птахи повсідалися рядочком на гілці дерева.

В останню неділю січня заняття відвідали четверо дітей та один дорослий. Хто надолужував пропущену тему, а хто відволікався на творчість. Обрані теми: совенятко з великої соснової шишки, спірограф.

Звісно, хотілося б бачити більше дітей на недільній Літургії та на Студії. І щоб вдягалися тепліше.

Анонс на лютий.

Поки на дворі зима є можливість надолужити пропущені теми: кольорові сніжинки ножицями та дироколом, Ангелки з кольорових серветок, іграшки на ялинку з гофрокартону, совенятко з великої соснової шишки, розмальовані гуашшю кольорові соснові шишки. Ангелки та сніжинка в стилі квілінг. Ще не ліпили солоним тістом і ніхто не вибрав кульку з паперу.

Крім того ліпка пластикою вервички, письмо та малюнок пером-чорнилом, спірограф, вільна тема, малюнок воїнам.

Особливо заохочується бажання вчитися петриківському розпису - не впускайте свій шанс навчитися українських традицій ще й безкоштовно, та бути одними з тих, хто буде розписувати піч!

Нажаль, мушу повідомити, що анонсований на Великий піст розпис печі петриківським розписом переноситься на осінь з тієї причини, що піч не капітально відремонтували та через неправильний розпал вона розтріскалася і потребує справжнього майстра своєї справи.

Ганна Шостак, спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/