Головна

Папа: Богові подобається, коли ми з Ним дискутуємо, а навіть на Нього сердимось, бо тоді ми є справжніми

1889722_ArticoloЧинити Божу волю не означає не дискутувати чи не сердитись на Господа, важливо бути справжніми, а не удаваними і, врешті-решт, сказати Богові наше «ось я». Його Святість звернув увагу на те, що коли Христос прийшов у світ, сказав: «Ти не хотів ні жертв, ані приношень, але приготував мені тіло єси. Ти не вподобав собі ні всепалення, ні жервти за гріхи. Ось я іду вчинити твою волю».

«Ці слова Ісуса, – сказав Папа, – є підсумком історії спасіння, яка є історією людей, готових виконати Божу волю. Після Адама, який ховається, тому що боявся Господа, Бог починає кликати і слухати відповіді тих чоловіків і жінок, які кажуть: "Ось я. Я готовий. Я готова ". Починаючи від Авраама, Мойсея, Ілля, Ісаї, Єремії, аж до великого "Ось я слугиня Господня" Марії та  останнього "Ось я", що прозвучало з уст Ісуса. Це ціла історія відповіді "Ось я ", але ці слова не вимовляються автоматично, бо Господь вступає в діалог з тими, яких кличе».

Святіший Отець підкреслив велику терпеливість Господа, що веде діалог з людиною. Він пригадав старозавітнього Йова і розвиток його віри. «Християнське життя є саме цим: «Ось я», постійним повторенням цих слів, виконуючи Божу волю».

Папа Франциск вказав, що літургічні читання запрошують до роздумування, чи кожен зуміє сказати Господеві «Ось я», та підтвердити ці слова власним життям. «Чи може ховаємось як Адам, щоб не відповідати? Або, коли Господь нас кличе, замість відповісти "Ось я ",кажемо: "Що хочеш від мене?" А може втікаємо, як Йона, який не хотів робити те, чого від нього бажав Господь? Чи вдаємо, що чинимо Божу волю, але тільки назовні, як законовчителі, яких Ісус суворо засудив? А може дивимось в інший бік, як це зробили левіт і священослужитель, оминаючи бідного пораненого чоловіка, якого поранили розбійники, залишивши його при смерті? Якою є моя відповідь Господеві?» – запитав Святіший Отець присутніх на Святій Месі.

Його Святість підкреслив, що Господь кличе нас кожного дня, запрошуючи сказати власне «Ось я!», але можемо також дискутувати з Богом. «Йому подобається дискутувати з нами, – сказав Папа. – Дехто мені каже, що багато разів, коли йде молитись, сердиться на Господа. Але також і це є молитвою! Богові подобається, коли ми сердимось на нього і кажемо все, що думаємо, адже Бог є Отцем!»

А на закінчення Святіший Отець сказав: «Кожен із нас може відповісти, якою є його відповідь Богові "Ось я ", щоб чинити Його волю в своєму житті. Нехай же Святий Дух обдарує нас благодаттю, щоб знайти відповідь».

Джерело: Радіо Ватикан

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/